Wat is tandvleescontouring?

Gom Contouren: De moderne facelift

Wat veroorzaakt ongelijk tandvlees?

Verschillende factoren kunnen tandvlees veroorzaken dat te laag of te hoog is. Tandvlees dat een aanzienlijk deel van uw tanden bedekt, kan ervoor zorgen dat het er dun uitziet. Dit kan te wijten zijn aan biologie, een specifiek gezondheidsprobleem of het gebruik van bepaalde voorgeschreven medicijnen.

Terugtrekkend tandvlees, een aandoening waarbij tandvleesweefsel terugvalt van een tand en de tandbasis blootlegt, is een veelvoorkomende oorzaak van te hoog tandvlees waardoor de tanden er langer uitzien. Terugtrekkend tandvlees kan ernstige gebitsproblemen veroorzaken, zoals tandbederf en tandverlies, naast het langer lijken van uw tanden. Parodontitis, of de verzwakking van de ondersteunende structuur, kan tandvleesrecessie veroorzaken.

Is een tandvleescontouringoperatie vereist?

Gum contouring is een schoonheidsbehandeling op zich. Meestal is het niet medisch nodig. Om het uiterlijk van hun glimlach te verbeteren, laten de meeste mensen hun tandvlees hervormen. Chirurgie voor tandvleescontouren wordt bij sommige mensen uitgevoerd als onderdeel van andere parodontale procedures zoals kroonverlenging, pocketverkleining en regeneratieve procedures.

Behandelingen voor tandvleescontouren die niet als cosmetisch worden beschouwd, zijn onder meer het opnieuw bevestigen van verloren tandvlees en het trimmen van overwoekerd weefsel dat een deel van de tandkroon heeft verdoezeld.

Welke soorten artsen voeren tandvleescontouren uit?

Het contouren van het tandvlees kan door verschillende tandartsen worden gedaan, waaronder algemene tandartsen en parodontologen (tandvleesspecialisten). Vraag, voordat u de operatie laat uitvoeren, naar de expertise en ervaring van uw tandarts met de procedure.

Hoeveel kost tandvleescontouren?

De reikwijdte van de procedure bepaalt de kosten van tandvleescontouren. Raadpleeg uw tandarts over de kosten, afhankelijk van uw specifieke wensen. Tandvleescontouren om esthetische redenen wordt meestal niet vergoed door de tandartsverzekering.

Wat te verwachten van tandvleescontouring?

In de tandartspraktijk wordt een tandvleesoperatie uitgevoerd. Tandvleescontouren worden momenteel gedaan met behulp van scalpels, lasers en radiochirurgie door tandartsen. Informeer bij uw tandarts welke techniek voor uw geval het beste is.

Uw arts zal vóór de operatie met u bespreken wat zij tijdens de operatie zouden doen. Om de nieuwe tandvleesrand te markeren, gebruiken tandartsen vaak een pen en tekenen ze een lijn. U kunt zien hoeveel kauwgom er zal worden geëxtraheerd en hoe de tandvleesrand op deze manier opnieuw zal worden gevormd. Om de regio te verdoven, kan een plaatselijke verdoving worden gebruikt.

Om de beste resultaten op de lange termijn te bereiken, moet het bot aan de voorkant van de tandwortel mogelijk ook worden verwijderd tijdens het contouren van het tandvlees.

De gevaren van tandvleescontouren

  1. Aan elke operatie zijn risico's verbonden. De volgende zijn enkele van de bedreigingen met betrekking tot tandvleescontouren:
  2. De verdoving veroorzaakt een allergische reactie (zeldzaam)
  3. Terugval van tandvlees
  4. Raadpleeg uw tandarts om te zien of een tandvleescorrectie voor u geschikt is als u niet tevreden bent over het uiterlijk van uw tanden en tandvlees. Maar zoals bij elke cosmetische ingreep is het resultaat afhankelijk van de expertise van de arts.
  5. Ga niet zomaar naar iemand toe. Zorg ervoor dat u uw deel van het onderzoek hebt gedaan en vertrouwen hebt in de vaardigheden van de tandarts. Informeer naar de verschillende cosmetische tandheelkunde ervaringen van de tandarts. Vraag ook om foto's van hun eerdere werk te zien om er zeker van te zijn dat je het leuk vindt wat je ziet.

Herstel van tandvleescontouren

Rust en beperk uw bewegingen op de dag van de operatie. Uw tandvlees kan enkele dagen of weken nodig hebben om volledig te genezen. Uw tandarts geeft u gedetailleerde instructies over hoe u het genezingsproces mogelijk kunt versnellen. Hier zijn enkele algemene aanwijzingen die u kunnen helpen bij uw herstel:

  1. Neem een ​​vrij verkrijgbare pijnstiller zoals Tylenol of Advil volgens de instructies van uw tandarts om pijn te verlichten. Aspirine, dat bloedingen kan veroorzaken, mag niet worden ingenomen.
  2. Eet de eerste paar dagen na de operatie zacht, koel voedsel zoals eieren, pasta, yoghurt, kwark, zachte groenten en ijs. Als je tandvlees eenmaal goed is genezen, blijf dan weg van gekruid voedsel en alles met zaden.
  3. Volg tijdens het genezingsproces de instructies van uw tandarts over wanneer en hoe u uw tanden moet reinigen.
  4. Bel uw tandarts als u last krijgt van extreme zwellingen of bloedingen na de operatie of als u vragen heeft.

Gezond tandvlees –  Gezond lichaam

Waarom is suikerkauwgom slecht voor je tanden?