Wat is een waterflosser?

4 voordelen en 4 redenen waarom u zou moeten investeren in een waterflosser

Wat is de rol van een Waterflosser?

Flossen met water is een methode om tussen en rond de tanden te reinigen. Een waterflosser is een draagbaar systeem dat continue waterstromen sproeit. Water onttrekt voedsel tussen de tanden op dezelfde manier als flosdraad. Waterflossers met het ADA-keurmerk zijn zowel veilig als efficiënt in het verwijderen van tandplak, een plakkerige film die het risico op gaatjes en tandvleesaandoeningen met zich meebrengt.

Waterflossers met het ADA-zegel kunnen ook helpen bij het verlichten van gingivitis, een milde vorm van tandvleesontsteking die de mond aantast.e en tanden. Krijg een lijst van alle waterflossers die ADA-goedgekeurd zijn. Voor mensen die moeite hebben met flossen met de hand, kunnen waterflossers een alternatief zijn. Waterflossers kunnen ook worden gebruikt door mensen die tandheelkundig werk hebben gehad dat flossen bemoeilijkt, duszoals beugels of vaste of vaste bruggen.

Voordelen van Waterflosser zoals aanbevolen door tandartsen:

  • Ze helpen bij het onder controle houden van uw tanden en tandvlees. U kunt een waterflosser gebruiken om tandplak en voedselresten op moeilijk bereikbare plaatsen snel en gemakkelijk te verwijderen. U kunt ziekten zoals gingivitis en andere tandvleesaandoeningen voorkomen door deze moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken.
  • Ze hebben een lagere abrasiviteit. In tegenstelling tot conventionele floss, zijn waterflossers ongelooflijk zachtaardig. Uw tandvlees zal er veel minder snel door geïrriteerd raken.
  • Ze zijn uitstekend geschikt voor beugels. Het flossen van uw tanden met een conventionele flosser is erg moeilijk, of u nu een beugel, Invisalign of andere orthodontische apparatuur heeft. De jetstream van een waterflosser reinigt effectief je tanden achter de draden en wast vuil tussen je tanden weg.
  • Ze hebben diepe schoonmaakdiensten. Tandartsen raden waterflossers vooral aan voor mensen die eerder last hebben gehad van tandvleesaandoeningen. In tegenstelling tot conventionele floss, reinigt de waterflosser uw tanden grondig door de parodontale pockets binnen te gaan en eventuele resten of voedsel tussen uw tanden te verwijderen.


Moet u investeren in? Waterflosser?

Voor de volgende doeleinden wilt u misschien investeren in een waterflosser.

  1. Om te beginnen denken veel mensen dat ze prettiger in gebruik zijn dan conventionele flosdraad. Als gevolg hiervan hebben degenen die ze gebruiken meer kans om regelmatig te flossen. Als dat voor jou het geval is, is het het geld meer dan waard.
  2. Ten tweede, als je artritis hebt of moeite hebt om je handen te kantelen om tussen je tanden te poetsen, zul je deze kit waarderen. In dit opzicht zijn waterflossers handiger dan flossers.
  3. Ten slotte kunnen mensen met gevoelig tandvlees merken dat het gebruik van een waterflosser in plaats van conventionele floss verlichting biedt. De waterstraal kan worden gebruikt als een stimulator, waardoor het tandvlees wordt verzacht en pijn wordt verminderd.
  4. Als u van plan bent om er zelf een te proberen, praat dan met uw tandarts over hun gedachten en advies, zodat u de beste beslissing kunt nemen voor uw mondgezondheid.

Wat Heeft u implantaten of beugels?

Traditionele floss wordt verondersteld schadelijk te zijn voor tandheelkundige implantaten en beugels. Dit is niet altijd het geval, maar het is een mogelijkheid. Degenen met implantaten en beugels kunnen vuil verwijderen van moeilijk bereikbare of gevoelige plekken met een waterflosser. Als u een waterflosser gebruikt, kunt u contact opnemen met uw tandarts en eventuele nazorginstructies voor tandheelkundige implantaten of andere mondtoevoegingen opvolgen. Dit omvat kronen, bruggen, veneers, implantaten en ander tandheelkundig werk.

Interdentale reiniging – Is het echt belangrijk?

Uw tanden, uw juweel