Smile Makeover met Veneers

De glimlach van je dromen krijgen met Fineer

Heb je ooit in de spiegel gekeken en je afgevraagd wat je kunt doen om je glimlach aantrekkelijker te maken, maar ben je bang om een ​​zware ingreep te ondergaan?

Veneers kunnen uw veiligste gok zijn om de glimlach van uw dromen te krijgen!

Wat zijn fineer?

Veneers zijn dunne schaalachtige bedekking die wordt gebruikt om het voorste (zichtbare) gedeelte van een tand te maskeren. Ze zien eruit als natuurlijke tanden. Dental veneers zijn flinterdunne, op maat gemaakte schalen van tand-gekleurd materialen die worden gebruikt om het uiterlijk van tanden te verbeteren. Deze plankenls zijn gehecht aan de voorkant van de tanden en veranderen de kleur, vorm, schaal en lengte.

Soorten fineer:

Tandheelkundige fineren kunnen worden gemaakt van porselein of composietmaterialen van hars. Porseleinen fineren zijn vlekbestendiger dan harsfineer. Daarnaast, ze zijn meer lichtreflecterend dan gewone tanden.

Welke soorten problemen lossen tandheelkundige fineren op?

Veneers worden voornamelijk gebruikt om te repareren:

 • Tanden die verkleurd zijn, gekleurd of versleten
 • Gebarsten, afgestoken of gebroken tanden
 • Tanden die ongelijk zijn, niet goed uitgelijnd of onregelmatig van vorm zijn (bijvoorbeeld met kraters of uitstulpingen)
 • Tanden met openingen ertussen (om de ruimte tussen deze tanden te dichten)
 • Scheve of misvormde tanden

Diagnose en behandelplan:

Uw tandarts zal uw tanden onderzoeken en u vertellen of fineer geschikt voor u is, en zo ja, welke soort u moet gebruikenu kiest voor. Ook zullen zij de procedure uitgebreid met u bespreken, samen met de risico's en beperkingen ervan. De tandarts kan een paar röntgenfoto's maken en eventueel afdrukken van uw gebit maken.

De tandheelkundige fineerprocedure:

Om Dental Veneers te laten repareren, zijn meestal ongeveer drie afspraken met de tandarts nodig. De eerste typisch is de overleg en de andere twee zijn wanneer je je set fineer laat repareren. Een enkele tand of een groep tanden kan tegelijkertijd worden gefineerd.

Wat moeten we doen vóór de procedure?

Om een ​​tand voor te bereiden op een fineer, kan de tandarts het tandoppervlak opnieuw vormgeven tot een dikte die ongeveer gelijk is aan de dikte van het fineer dat op het tandoppervlak moet worden aangebracht. U bepaalt samen met uw tandarts wieether of niet, het gebied wordt verdoofd voordat het glazuur wordt verwijderd. Uw tandarts maakt dan een model van uw tand, ook wel een afdruk genoemd. Uw fineer wordt gemaakt met dit model, dat naar een tandtechnisch laboratorium wordt gestuurd. Het fineer duurt meestal 2-4 weken om van het laboratorium te komen. In de tussentijd kunnen tijdelijke tandheelkundige fineren worden gebruikt.

Verlijmen:

Voordat u het fineer permanent op uw tand aanbrengt, zal uw tandarts het op uw tand aanbrengen om de pasvorm en kleur, extraheren en bijsnijden zoals nodig om de perfecte pasvorm voor u te bereiken. De kleur van uw fineer kan worden gewijzigd afhankelijk van de type cement gebruikt. Daarna wordt de tand geborsteld, gepolijst en geëtst ter voorbereiding op het fineer. Door te etsen wordt het oppervlak van de tand ruwer om te helpen bij het hechtingsproces. Nadat u een speciaal cement op het fineer heeft aangebracht, wordt het op uw huid aangebrachtoth. Uw tandarts gebruikt een speciale lichtstraal op het fineer nadat het correct is geplaatst om chemicaliën in het cement te activeren, waardoor het zeer hard kan worden snel.Jouw tandarts kan u dat vragen kom over een paar weken terug voor een vervolgafspraak om uw tandvlees en de plaatsing van het fineer te controleren.

Voordelen van Tandheelkundig fineers:

 • Ze zorgen voor een natuurlijk uiterlijk van de tanden.
 • Tandvlees verdraagt ​​porselein goed.
 • Porseleinen fineren zijn vlekbestendig.
 • Er wordt een kleur geselecteerd om donkere tanden desgewenst witter te laten lijken.
 • Veneers hebben meestal niet zoveel vorm nodig als kronen, maar ze zijn robuuster en zien er beter uit.

Nadelen van tandheelkundig fineer:

 • Dit proces kan niet onomkeerbaar zijn.
 • Veneers kunnen over het algemeen niet worden gerepareerd als ze afbladderen of barsten.
 • Omdat het proces het verwijderen van glazuur inhoudt, kan uw tand gevoeliger worden voor warme en koude voedingsmiddelen en dranken.
 • Veneers komen mogelijk niet exact overeen met de kleur van uw andere tanden. Ook kan de kleur van het fineer niet meer worden gewijzigd als het eenmaal op zijn plaats zit. Als u van plan bent uw tanden witter te maken, moet u dit doen voordat u fineer krijgt.
 • Veneers kosten meestal meer dan het verlijmen van composiethars.
 • Hoewel het niet waarschijnlijk is, kunnen fineren losraken en eraf vallen. Om de kans dat dit gebeurt te verkleinen, moet u bijtingen op uw nagels, kauwpotloden of harde oppervlakken, ijs of andere complexe voorwerpen, enz. Vermijden.
 • Tanden met fineer kunnen nog steeds bederven, waardoor mogelijk volledige dekking van de tand met een kroon nodig is.
 • Veneers zijn geen goede keuze voor mensen met ongezonde tanden (bijvoorbeeld tanden met bederf of actieve tanden tandvleesaandoening), verzwakte tanden (als gevolg van verwaarlozing, breuk, grote tandvullingen), of degenen die niet genoeg bestaand glazuur op de tandoppervlakken hebben.

Levensduur tandfineer:

Veneers gaan meestal ergens tussen de 7 en 15 jaar mee. Na deze tijd moet men ze vervangen.

Nazorg voor tandheelkundig fineer:

Tandheelkundige fineren hebben geen extra speciale zorg nodig. Het enige dat u hoeft te doen, is doorgaan met het volgen van goede mondhygiënepraktijken, zoals poetsen, flossen en spoelen met een antiseptisch mondwater zoals u dat normaal zou doen. Hoewel porseleinen veneers vlekken weerstaan, kan de tandarts u aanraden om voedsel, dranken of dranken die vlekken veroorzaken (bijvoorbeeld koffie, thee of rode wijn) te vermijden. Rokers moeten extra voorzichtig zijn, omdat de teer voor het roken ernstige verkleuring van het fineer kan veroorzaken.