Een pleidooi houden voor de eenvoudige zaak – New Dentist Blog

Toen ik in 2010 afstudeerde aan de Tufts University School of Dentistry, waren enkele van de vereisten om af te studeren, voor zover ik me kan herinneren, 25 restauraties, 10 kronen en drie prothesebogen.

Foto van Dr. Simpson

Dr. Simpson

Ik voldeed aan die eisen – recht op de neus, niet meer en natuurlijk niet minder.

Mijn eerste ervaring in de privépraktijk was het werken van een dag per week in drie verschillende kantoren. Elke tandarts was zo verschillend in hun achtergrond en praktijkstijl, maar hun patiëntenbestand was vrijwel hetzelfde. De eerste paar maanden dat ik niet naar school ging, was ik om talloze redenen zo gefrustreerd, waaronder het gevoel dat ik niet het altijd ongrijpbare “genoeg” deed.

Ik besloot mijn mentor te ontmoeten om wat advies en aanmoediging te krijgen. Ik kan me niet precies herinneren hoe het gesprek verliep, maar ik herinner me wel dat ik klaagde over het willen doen van “grotere zaken” en “meer werk” en klaagde over wat ik dacht / aannam dat mijn klasgenoten aan het doen waren.

Ze sloot dat vriendelijk maar nadrukkelijk af.

Mijn mentor sprak met me over vijf dingen waar ik me in plaats daarvan op zou moeten concentreren: leren hoe een behandelplan te maken; beter worden in het diagnosticeren van parodontitis; enkele kronen; en nog twee fundamentele, “vlees en aardappelen” tandheelkundige dingen (die ik me nu niet meer kan herinneren).

Door het gesprek voelde ik me beter.

Negen jaar later, en om eerlijk te zijn, werk ik in de volksgezondheid, maar ik doe nog steeds niet de 'grote gevallen' die we als 'groot' beschouwen. Je kent het wel: de gevallen waarin iemand ortho nodig heeft voordat implantaten kunnen worden geplaatst, maar ze hebben ook bottransplantaten nodig en hun beet moet worden geopend, of de patiënten die 20 veneers krijgen. Grote gevallen voor mij zijn meestal extracties van de volledige mond en kunstgebitten, en als ik kunstgebitten zeg, bedoel ik niet dat implantaten over een kunstgebit worden bewaard, ik bedoel een gewone oude kunstgebit. En weet je wat? Ik hou ervan.

Gisteren heb ik tand 8 gerepareerd voor een patiënt. Een eenvoudige MIDFL-hars. Ik heb er voor en na foto's van gemaakt, zoals ik bij veel van mijn gevallen doe.

Wanneer we tandheelkundige dagboeken per post ontvangen, staan ​​ze vol met complexe gevallen die worden opgesplitst in de stappen die nodig zijn om ze te voltooien. Pagina's staan ​​vol met advertenties voor alle soorten van haar apparatuur en de nieuwste technologische ontwikkelingen. Enkele van de grootste tandheelkundige influencers op sociale media zijn tandartsen die prachtige esthetische gevallen van veneers maken. Weet je wat? Ik oefen in september negen jaar en ik heb nog steeds geen implantaat gedaan. En ik voel me er niet minder voldaan door.

Aangezien deze blog gericht is op de nieuwe tandarts, wil ik u graag de casus presenteren om van de eenvoudige casus te genieten. Laat je eerste jaren van school je concentreren op het echt perfectioneren van je vaardigheden op het gebied van vlees en aardappelen in de tandheelkunde.

Ik werkte enkele jaren geleden als medewerker voor een tandarts, en hoewel ik een praktiserende tandarts was, controleerde ze mijn voorbereidingen om er zeker van te zijn dat ik al het verval had verwijderd. Aanvankelijk was ik beledigd, maar ze legde uit dat ze een nieuwe medewerker voor mij had die zoveel bederf achterliet bij restauraties dat zij, de eigenaar, uiteindelijk talloze patiënten kreeg die terugkwamen om terug te roepen en ze hadden terugkerend verval – alle vullingen gedaan door de nieuwe tandartsassistente.

De eigenaar moest aan al die patiënten opnieuw werken; wat ze gratis deed.

Volledige onthulling, ze vond verschillende keren kleine stukjes verval de eerste paar keer dat ze mijn voorbereidingen controleerde. Ik heb zoveel van haar geleerd en ben er een veel betere tandarts voor geworden. Naarmate de jaren verstreken, moest ik achter tandartsen gaan die nieuwer waren dan ik en reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Het is zo moeilijk om een ​​patiënt uit te leggen dat hij iets opnieuw moet doen zonder het verrichte werk in diskrediet te brengen. Ik zal voor altijd een voorstander zijn van het ontwikkelen van basisvaardigheden in je eerste jaren van school – NIET proberen om naar buiten te komen en die grote zaken te vinden om te pronken.

In alle aspecten van het leven vergelijken we onszelf met onze leeftijdsgenoten, dus het is normaal dat we onszelf vergelijken met onze collega's. Wees niet ontmoedigd als je je voormalige klasgenoten 'grote zaken' ziet doen.

Net zoals mijn mentor me vertelde: kies vijf (misschien zelfs minder!) dingen om je op je eerste paar jaar van school te concentreren: of het nu gaat om enkele kanalen van endo, het perfectioneren van posterieure composieten, behandelplanning, eenvoudige extracties of orale kankerscreenings. Vul je eigen vullingen, zelfs als je assistenten hebt uitgebreid alleen voor de praktijk en om niet afhankelijk te zijn van hun werk. Werk aan je snelheid, efficiëntie en kwaliteit. Werk aan je bedhouding. Leer wanneer een zaak op dat moment uw niveau of expertise te boven gaat. Als je een enkele kroon doet, laat het dan de beste enkele kroon zijn die je ooit hebt gedaan. Maak foto's van uw eenvoudige gevallen om ze hetzelfde niveau van respect en aandacht te geven als aan die 'grote gevallen'.

Leer genieten van en waardeer deze esthetische harsen voor patiënten die zich geen fineren kunnen veroorloven. Je weet de richting van je carrière niet. U kunt terechtkomen in een gemeenschap waar patiënten bepaalde soorten/niveaus van behandeling niet kunnen betalen – of zelfs als ze dat kunnen, willen ze het werk om welke reden dan ook niet gedaan krijgen. Dit kan betekenen dat je bepaalde mensen niet meer volgt op sociale media of zelfs het werk niet met bepaalde mensen bespreekt om je rust en vertrouwen te bewaren.

Er komen patiënten. Technologie zal blijven veranderen en verbeteren. Je hebt minstens 20 jaar voor de boeg om je carrière op te bouwen en te creëren. Ik kan je met het volste vertrouwen zeggen: die grote zaken zullen er zijn en je hebt tijd om ze te doen. Dus voor vandaag, leer de eenvoudige gevallen te waarderen.

Dr. Elizabeth Simpson is een gastblogger van New Dentist Now. Ze groeide op in Indianapolis en studeerde in 2010 af aan de Tufts University School of Dental Medicine. Liz is een algemene tandarts die fulltime werkt voor twee federaal gekwalificeerde gezondheidscentra in Anderson en Elwood, Indiana. Ze is lid van het American Dental Association Institute for Diversity in Leadership-programma en is begonnen met een tandenpoetsprogramma op een basisschool in Indianapolis. Als ze niet aan het werk is, houdt ze van lezen, naar de film gaan, reizen en tijd doorbrengen met haar familie en vrienden.