Dr. R Ahmed – Moet feiten weten over de vader van de moderne tandheelkunde in India

R Ahmed

Auteur: Dr. Siri P.B.

Geboorte van tandheelkunde in India

Dr. R. Ahmed kan het best worden omschreven als een pionier voor de geboorte van tandheelkunde in India en staat bekend als vader van de tandheelkunde. De geboorte van Dr. R. Ahmed gaat terug tot 24 decembere, 1890 in Bengalen. Intelligent en slim van karakter, volgde hij zijn basisopleiding in Dhaka, Madrasa, Singapore en Hong Kong. Later ging hij naar Londen en studeerde in 1915 af als doctor in de tandheelkunde (D.D.S.) aan de tandheelkunde-specialiteit, Lova University.

Deze vastberaden arts stelde met de hulp van Dr. Marshal en Dr. VM Desai een commissie samen om te discussiëren over de tandheelkundige opleiding en ging door met het oprichten van Dental Colleges in India met de hulp van de Indiase regering in het jaar 1945. Zijn harde werk leidde tot opkomst van cursussen zoals Bachelor of Dental Surgery (BDS) en diplomacursussen in de tandheelkunde zoals mondhygiënist en mondhygiënist.

De lijst met primeurs in de tandheelkunde in India

De eerste tandheelkundige universiteit van het land werd geboren in West-Bengalen en Dr. R. Ahmed was tussen 1920 en 1950 directeur.NS Dental Journal d.w.z. Indian Dental Journal. Hij staat ook bekend om het bijdragen van 'Handbook of Operative Dentistry' aan zijn studenten. Ter herinnering aan zijn dienst op het gebied van tandheelkunde, werd de eerste Dental College genoemd als Dr. R. Ahmed Dental College.

Hij was een dynamisch persoon die ook op verschillende andere gebieden streefde naar verbetering van het land. Hij is de oprichter van de Indian Dental Association en nationaliseerde de vereniging in het jaar 1946. De vereniging heeft een grote bloei gekend en heeft tot op heden actief gewerkt. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het formuleren van de Indian Dental Act. Zijn bijdrage als 1NS lid van de Dental Council of India, een instelling van de centrale overheid, is ook een opmerkelijke. Hij heeft zijn tandheelkundige dienst bewezen tijdens de eerste wereld.

Als erkenning voor al zijn bijdragen, erkent het land zijn geboortedag als Nationale Tandartsdag. Om deze dag te markeren, worden verschillende programma's uitgevoerd, zoals voorlichting aan het publiek over de nadelige effecten van tabak op de mondgezondheid, mondkanker enz.

Deze legende werd in 1946 door de Indiase regering geëerd met de Padmabhushan-prijs.

Laten we als tandartsen allemaal werken aan de ontwikkeling van het tandheelkundig veld en de architecten zijn van een mooie glimlach.