De pleidooi voor het elimineren van het klinische onderzoek – New Dentist Blog

Hervorming van licentiestatus: pleit voor het elimineren van het klinische examen

Sommigen beweren dat er inderdaad vooruitgang is geboekt bij het afnemen van het licentie-examen in de afgelopen 50 jaar, aangezien de regionale testautoriteiten zijn toegenomen van twee in 1971 tot het huidige aantal van vijf.

Hoewel er ongetwijfeld verbetering is opgetreden in de uniformiteit, het gemak van het afnemen van toetsen en het afnemen van het examen, blijft de traditionele manier van toetsen in wezen hetzelfde.

Dat wil zeggen, tandartsen en tandheelkundestudenten in 44 staten moeten nog steeds het klinische onderzoek met een enkele aflevering/op prestaties met hoge inzet doorstaan, of het nu op patiƫnten of oefenpoppen is. Het is opvallend (en beschamend) dat ons tandartsberoep het enige beroep in de gezondheidszorg blijft dat zijn kandidaten voor licentiestatus onderwerpt aan deze testmethode, dwz MD's hoeven geen operatie uit te voeren, verpleegkundigen en EMT's hoeven geen reanimatie te demonstreren of te starten een infuus, verloskundigen hoeven geen baby te baren en osteopaten hoeven geen verschillende manipulaties uit te voeren, enz.

Het komt erop neer dat het veel te lang heeft geduurd voordat ons beroep zo'n verouderd en oneerlijk licentieproces heeft doorstaan.

Dr. Jonathan Nash, die in 1971 voorzitter was van de American Student Dental Association voor de hervorming van de tandheelkundige licentie, en de oprichter en voorzitter van de National Council for Improvement of Dental Licensure 1969-73, onderzoekt de huidige staat van de hervorming van de tandheelkundige licentie en maakt een pleit voor gedurfdere oplossingen om zinvolle hervormingen te realiseren

Lees het volledige hoofdartikel in de Nieuw tandartsnieuws.