Connecting the dots – Nieuwe tandartsblog

Foto van Dr. Patel op de Malediven

Dr. Patel wist deze zomer plaatsen op haar bucketlist te zien, waaronder de Malediven.

Ik herinner me dat ik Steve Jobs' Stanford Commencement-toespraak uit 2005 zag als een kandidaat voor een tandheelkundige school die hoopvol (en een beetje bang) was over haar toekomst. Daarin vertelde hij over drie lessen die hij dat jaar aan de eindexamenklas wilde geven. De eerste, degene die toen het meest met mij resoneerde, en nu nog steeds door de gangen van mijn leven galmt, ging over het verbinden van de punten.

In zijn toespraak zei Steve: “Je kunt de punten niet verbinden door vooruit te kijken; je kunt ze alleen achterwaarts met elkaar verbinden. Je moet er dus op vertrouwen dat de stippen in de toekomst op de een of andere manier met elkaar in contact zullen komen. Je moet ergens op vertrouwen – je gevoel, bestemming, leven, karma, wat dan ook. Deze aanpak heeft me nooit in de steek gelaten, en het heeft het verschil gemaakt in mijn leven.”

De afgelopen 20 maanden hebben een seizoen van verandering teweeggebracht waarvan velen dachten dat het nooit zou gebeuren in hun generaties. Een wereldwijde verandering in niet alleen de manier waarop we ons leven leiden, maar ook hoe we naar elkaar en de wereld kijken. En toch, door de soms donkere, maar heel vaak grijze gebieden die we allemaal hebben meegemaakt, breken licht en liefde nog steeds door.

Ik heb nieuwe vrienden gemaakt in het hele land, opnieuw contact gemaakt met mensen met wie ik in jaren niet heb gesproken, en een pad voor mezelf gevonden in “tandheelkundig land” (wat ik liefkozend georganiseerde tandheelkunde noem). Ik ben er zelfs in geslaagd om plaatsen op mijn bucketlist te zien – de Malediven deze zomer waren echt transcendentaal. In de stilte van die prachtige plek kreeg ik mijn eerste kans om mindfulness te beoefenen. Waar je ook bent – wees erbij. Present zijn. Het is een geschenk, een geschenk dat velen niet de kans hebben om te ervaren.

Als ik er vandaag over nadenk – met de Thanksgiving-vakantie slechts een paar dagen verwijderd – lijkt het erop dat de stippen die ooit doelloos rond de pittoreske achtergrond in het verhaal van mijn leven zweefden, verbinding beginnen te maken. In onze scheiding kwamen we dichter bij elkaar dan ooit tevoren. Liefde komt tevoorschijn. Ik heb dit altijd gezegd: tegen mezelf, tegen tandheelkundestudenten en -assistenten en nieuwe tandartsen met wie ik mag werken, tegen vrienden en familie. Present zijn. Tijd (en uw goede gezondheid) zijn onmetelijk kostbaar. Ik kijk ernaar uit om te blijven groeien, te leren en op avontuur te gaan, maar vooral om het samen met zoveel van mijn dierbaren te doen.

Wees gezond en wees aanwezig.

Dr. Amrita R. Patel groeide op in Chappaqua, New York, en studeerde in 2011 af aan het New York University College of Dentistry voordat ze een huisartsenopleiding afrondde in het Nassau University Medical Center. Dr. Patel is algemeen tandarts in een privépraktijk bij haar vader, Dr. Rohit Z. Patel, in Westchester County, New York. Ze was voorzitter van de New York State Dental Association New Dentist Committee, is de International College of Dentists – USA Section Fellow Ambassador of Social Media, en bedient momenteel de nieuwe tandartsen in de American Dental Association Council on Dental Benefit Plans voor de periode 2020-21. Ze is ook een van de ontvangers van de 2021 ADA 10 Under 10 Awards.